Hopp til navigasjon for snarveier Hopp til hovedmenyen

Læringsstrategier

Startup Stock Photos
writingnotesideaconference. Startup Stock Photos.

Læringsstrategier er ulike framgangsmåter du som elev kan bruke for å organisere din egen læring. Dette er strategier for å planlegge, gjennomføre og vurdere eget arbeid for å nå fastsatte kompetansemål. Det innebærer også refleksjon over nyervervet kunnskap og anvendelse av den i nye situasjoner.

Du trenger å beherske et godt utvalg av læringsstrategier som passer til ulike formål, for eksempel når du skal løse en oppgave eller lære deg nytt stoff. Strategiene kan fremme læring ved å aktivisere dine forkunnskaper og skape refleksjon. Dette er sentralt i det som kalles metakognisjon, en bevissthet om problemløsning og hvordan du lærer.

Når du får trening i å bruke læringsstrategier, og klarer å bruke rett strategi i forhold til lærestoffet og type oppgaver, er du kommet langt på vei.

 

Kilde: Læringsstrategier i flere fag Praktiske eksempler for ungdomstrinnet og videregående opplæring Læringsstrategier og baklengs planlegging Kristine Gilje Skjæveland og Margunn Mossige.


Fant du det du lette etter?

JA NEI

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding.
Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.